Керамични съдове

Керамиката е неразделна част от човешкият бит. Ястията приготвени и поднесени в керамични съдове имат неустоим и различен вкус. Навсякъде по света се произвеждат керамични съдове и се готви в тях. Българската керамика е със специфичен червен цвят, който се дължи на използваната глина. Всички предлагани от нас керамични съдове са изработени на ръка от майстори керамици, които държат на качествените изделия. Изделията са два пъти изпечени- на бисквит и с глазура, което е гаранция за тяхната здравина.

Преди употреба керамичните съдове се измиват с топла вода и препарат за съдове. При измиването на керамичните съдове никога не използвайте абразивни препарати и гъби, тъй като те нарушават покритието на съдовете в участъка без глазура. Когато ползвате за първи път керамичен съд, задължително се поставя в студена фурна и тогава се нагласят нужните градуси за готвене. Бавното загряване на съда е много важно първият път. Горещите съдове винаги поставяйте върху дървена суха дъска. Рязката температура топло- студено може да повреди вашия съд. Не се препоръчва готвенето в керамични съдове върху индукционни котлони и стъклокерамични плотове. Готвенето в керамични съдове се извършва във фурна, пещ, в огнище или на обикновен бавно нагряващ котлон с метална плоча.

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:
Изключително функционална керамична тава за изпичане на сочно и ароматно пиле със зеленчуци. В цилиндъра на тавата се налива бира или вода с ароматни билки (мащерка, риган, розмарин...) Пилето се нанизва върху цилиндъра, а в тавата се подреждат зелен..
16.80лв. 22.80лв.
Производител: КЕРАМИКА - БГ ЕООД
Малко керамично бърдуче - свирка с традиционна троянска шарка. Височина: 9 см. Като се налее вода издава звуци наподобяващи птичи песни...
2.40лв.
Производител: КЕРАМИКА - БГ ЕООД
Голяма бъклица от червена керамика с релефна декорация, с тапа от корк и дърво и дръжка от еко кожа. Височина 28 см...
13.80лв.
Производител: КЕРАМИКА - БГ ЕООД
Домашно обредно кадило от керамика. Диаметър: 9.5 см...
3.80лв.
Класически гювеч с традиционна зелена троянска шарка. Вместимост 2 л...
11.80лв.
Производител: КЕРАМИКА - БГ ЕООД
Едноцветни гювечета от керамика с класическа форма, тип купичка. Вместимост 0.5 л...
5.80лв.
Производител: КЕРАМИКА - БГ ЕООД
Керамично гърне за боб с класическа форма с вместимост 3 литра...
10.80лв. 12.80лв.
Производител: КЕРАМИКА - БГ ЕООД
Голяма стомна за вода с традиционна шарка от троянсият край - керамична. Височина 26 см...
12.80лв. 15.80лв.
Производител: КЕРАМИКА - БГ ЕООД
Малка керамична стомна за вода с височина 15 см. с традиционна троянска шарка...
6.20лв.
Производител: КЕРАМИКА - БГ ЕООД
Керамична стомна за вода с височина 16 см. С традиционна синя троянска шарка...
7.80лв.
Класическа керамична чиния с традиционна троянска шарка. Диаметър на чинията: 26 см...
5.80лв.
Плитка керамична купа с две дръжки. Диаметър 16 см, височина 6 см. Подходяща за печене на ястия във фурна и пещ...
3.50лв.
Керамично гърне с две дръжки тип "делва" с вместимост 2 л.  Изделията са два пъти изпечени- на бисквит и с глазура, което е гаранция за тяхната здравина.  Преди употреба керамичните съдове се измиват с топла вода и препарат..
6.80лв. 9.80лв.
Керамичен гювеч с традиционна троянска шарка. Вместимост 4 л...
15.80лв.
Ръчно произведен керамичен гювеч с вместимост 3.5 л.  Преди употреба керамичните съдове се измиват с топла вода и препарат за съдове. При измиването на керамичните съдове никога не използвайте абразивни препарати и гъби, тъй като те нарушават п..
11.80лв.
Ръчно изработен керамичен гювеч с вместимост 5.5 л...
19.80лв.
Керамичен гювеч - ръчно изработен с вместимост 4 л...
16.80лв.
Керамичен гювеч с вместимост 2.5 литра. Преди употреба керамичните съдове се измиват с топла вода и препарат за съдове. При измиването на керамичните съдове никога не използвайте абразивни препарати и гъби, тъй като те нарушават покритието на съдове..
9.80лв.
×
×
×
×
×
×
×